God Jul!

De fleste av oss får et lite avbrekk i hverdagen – og kan se fram til en roligere uke der man kan slappe litt mer av med venner og familie. Men ikke alle har det slik….

Mange i rus- og gatemiljøet- sliter – og  gruer seg til Julen!

Heldigvis finnes det organisasjoner som stiller opp. Vi har valgt å gi litt av vårt overskudd til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for mennesker som trenger ekstra omsorg.

Hvor kommer så denne tradisjonen fra? Blir vi plutselige så gavmilde i Julen?

Hos oss startet det med at vi i kjent forretningstradisjon i forrige århundre sendte en del av våre sentrale kunder noen “oppmerksomheter”.

Det startet med kulepenner og kalendre, men fortsatt med musematter, rullemus, collegegensere – alt påført DG-logoer.

Det var et visst arbeid og en kostnad med å pakke og sende 100-vis av slike gjenstander hver jul. Mye reklamemateriell havner rett i bøtta uten at noen fikk glede av det.

Så et år valgte vi i stedet sende tilsvarende beløp til noen som trengte det langt bedre. Det mest konkrete eksempelet, var nok det året vi bygget et hus til en fattig familie i India. Utover det har det blitt støtte til et par fadderbarn og mange vannhull og geiter i Afrika. Dette har blitt en fin årlig tradisjon.

I år valgte vi for første gang å støtte en norsk organisasjon som utvilsomt gjør mye for mange som ikke har det så godt – i Norge.