Generell søkeramme

De fleste som har kjøpt reiseplanleggeren har implementert en søkeramme på sine egne sider med fra-, tildato og tid. Fra- og tilfeltene har forslagsliste som hentes fra reiseplanleggeren. Dette kan være tungvindt og implementere og det kan være tungvindt å integrere det i andre sider. Det har derfor vært et ønske om å kunne hente en ferdig søkeramme med forslagsliste og kalender direkte fra reiseplanleggeren. Denne kan da deles med aviser, arrangementer og lignende.

Det er også ytret ønske om at søk fra søkerammer som deles med aviser og lignende logges med hvor søket kommer fra slik at man i etterkant kan lage statistikk over dette. Derfor vil lagring av søk blir utvidet med slik informasjon slik at man i Statistikkmodulen kan skille mellom opphav til søkene.

Vi har nå laget mulighet for å hente en ferdig søkeramme fra reiseplanleggeren som kan inkluderes i hvilken som helst side med kun en enkel script tag.

Implementert funksjonalitet i første utgave.

  1. Kunne hente en søkramme fra reiseplanleggeren ferdig med felter for fra, til, dato, tid og søk.
  2. Fra og til feltene har forslagsliste når man begynner å skrive lignende reiseplanleggeren.
  3. Datofeltet har mulighet for valg fra kalender
  4. Man har mulighet til å bytte mellom reiseforslag og avgangsvisning.
  5. Utseende kan enkelt tilpasses den enkelte installasjonen.
  6. Man kan låse av fra, til, dato og tid feltene til egendefinerte verdier. Slik at søkeboksen kan brukes i forbindelse med arrangementer og lignende der man for eksempel kun fyller inn fra feltet.
  7. Man kan skjule nedtrekksmeny for å bytte mellom reiseforslag eller avgangsvisning og man kan skjule avansert søk lenke.
  8. Man har mulighet for å spesifisere en logo som skal vises nede til høyre.
  9. Tekster tilpasses den enkelte installasjonen.

Tilpassning av utseende

Søkerammen bruker komponenter fra jQuery og jQuery UI. Søkerammen kan dermed tilpasses den enkelte installasjonen veldig enkelt enten ved å gå til https://jqueryui.com/themeroller/ og velge et standard design eller genere et eget.

Man har også selfølgelig mulighet til å hente søkerammen med kun basis stiler dersom man ikke vil bruke jQuery UI, men tilpasse utseende veldig spesifikt.

Tilpassning av søkerammen

Vi har laget en egen side på reiseplanleggeren som kan brukes til å konfigurere en reiseplanlegger til ditt formål.

Her kan du spesifisere f.eks at Fra feltet alltid skal være fylt ut med Stavanger Sentrum (Alle) [hpl.gruppe]. Og forhåndsvisningen og koden i tekstfeltet blir oppdatert til å reflektere dette.

For å hjelpe med inntasting er det forslagsliste på fra, til feltet og kalender på dato feltet.

Når man er ferdig kopierer man koden inn på sin hjemmeside.

Ytterlige bruksområder

Siden søkerammen inkluderes kun med en enkelt script tag og alt bygges opp dynamisk derfra, åpner det for å enkelt bygge ytterlige ”gadgets” rundt dette.
Vi har f.eks laget en enkel booklarklet for bruk i vanligste nettlesere.

Bookmarklets – er et vanlig bookmerke i nettleseren din som i stedenfor å kalle opp en URL kaller opp et javascript. Denne kunne f.eks laget en reiseplanlegger i siden du står på slik at du enkelt kunne søke uten å måtte gå til en spesifikk side først. https://en.wikipedia.org/wiki/Bookmarklet

Eksempler på bookmarklets http://www.marklets.com/bookmarklets/

Hvordan får jeg dette på min reiseplanlegger?

Ta kontakt for nærmere informasjon.