Opplandstrafikk først ute med å ta bruk nasjonale rutedata i PatServer

monitorvisning-fagernes-skysstasjonOpplandstrafikk har ikke ekspressbussruter i rutedata for monitorvisning. Det har vert et ønske om å kunne inkludere ekspressbussruter fra nasjonale rutedata for å få monitor bilde med den komplette trafikken på Fagernes skysstasjon.

Opplandstrafikk kjøpte DataGrafikks monitorsystem til Lillehammer i 1998. Systemet ble senere utvidet til 3 skysstasjoner i 2009. Opplandstrafikk vedlikeholder hele sitt eget busstilbud og eksporterer dette på RegTopp-format. Informasjonen leses inn i reisemotoren og data er da tilgjengelig for monitorsystemet.

Fagernes skysstasjon har også anløp av ekspressbussruter som ikke vedlikeholdes av Opplandstrafikk. Avgangsinformasjon fra ekspressbussene er ikke tilgjengelig på RegTopp-format.

I siste versjon av DataGrafikk sin reiseplanlegger TravelMagic kan man benytte nasjonale rutedata via ERN-formatet i sin lokale løsning og Opplandstrafikk er først ute med å ta denne muligheten i bruk.

Valdressekspressen, linje 160 og 161 hentes nå fra nasjonale rutedata for å supplere Opplandtrafikk sine lokale rutedata og man får en samlet monitorvisning med den komplette trafikken.

Oppland benytter nasjonale rutedata til visning på monitorflater
Opplandstrafikk benytter nasjonale rutedata til visning på monitorflater