Kobling mellom TravelMagic og Fara sin salgstjeneste

PrisLitenI samarbeid med Fara, har vi denne våren laget en kobling mellom TravelMagics reiseforslag og Fara sin salgstjeneste / prismotor slik at vi kan hente sammenlikningspris og pristabell direkte inn i reiseforslagene.

Rutetider og reiseinformasjon er sannsynligvis det viktigste for trafikantene å ha tilgjengelig på hjemmesiden og apper. Imidlertid hevder våre kunder at også reisepris etterspørres på kundesenter og 177. Kan man søke etter prisene selv, vil færre henvende seg til kundesentrene.

Vi visste at den beste løsningen ville ha vært å koble dette rett inn i billettsystemleverandørens prisberegning som om det var en billettmaskin inkludert i opplysningstjenesten. Problemet var at den funksjonaliteten ikke var tilgjengelig. Nordland ønsket en løsning og derfor lagde vi vår egen prismotor basert på soner, nabosoner og produkt/pristabeller. Systemet ble satt i drift våren 2012. Se 177Nordland

Reisepris kommer fram på reiseoversikt og produktoversikt/detaljer under pris-fliken på hver reise.
Reisepris kommer fram på reiseoversikt og produktoversikt/detaljer under pris-fliken på hver reise.

Denne våren har vi sammen med Fara laget en kobling slik at reiseplanleggeren kan hente prisinformasjonen direkte fra Fara sin salgstjeneste: Som en demo på dette, ble det i første omgang etablert en kobling mellom systemene i Troms.

Eksempel på reiser i Troms priset fra Fara.
Eksempel på reiser i Troms priset fra Fara.

Legg merke til at ulike reiseforslag da kan få ulike priser avhengig av reisemåte. Utover TMs priskobling, er det er forutsetning at det aktuelle området har Fara sin salgstjeneste.

Nå i vår (fra TM versjon 3.1), er det også mulig å presentere prisene via mobilgrensesnittet:

fara-prisene-01