FynBus-passasjerer kan nå bruke Rejsekort

FynBus har siden 2003 benyttet sitt eget reisekort: KVIKkort. 15. januar hadde Fyn oppstart med det danske Rejsekortet som gjør det mulig å reise på samme kort gjennom hele Danmark (unntatt Bornholm).

Kollektivtrafikken på Fyn har siden 1991 benyttet DGBuss til planformål. Systemet er kontinuerlig oppdatert. De siste årene har FynBus utviklet nye eksporter til nasjonale systemer slik som Rejseplanen.

I 2016 startet man utvikling av en ny XML-eksport til Rejsekortet.

15. januar åpnet man for bruk ombord på bussene:

Les mer om innføring av Reisekortet her.

Eksportmodulen som ble utviklet baserer seg på et XML-format for å oppdatere driftsoperatøren Thales Danmark. Utviklingen medførte et omfattende samarbeid mellom FynBus, Rejsekort og DataGrafikk.